Garip İşaretler

Garip İşaretler

24 Nisan 1964 saat 17.30 u gösterirken, New Mexico Socorro polis departmanında görevli polis memuru Lonnie Zamora, arabası ile fazla sürat yapan bir sürücüyü takip ederken aniden duyduğu bir gök gürültüsü ile baktığında turuncumsu bir alev topunun yeryüzüne inmekte olduğunu farketti. Alev topunun, yakında bulunan bir dinamit  deposunun yönüne düştüğünü görüp, kovaladığı arabayı izlemekten vazgeçip  o yöne doğru direksiyon kırdı.

Bozuk yolda ilerledi. Güneybatıya doğru ilerlediğinde ise bulunduğu yerden 140-180 metre ötede çok parlak, alüminyuma benzer, beyaz bir cisim gözüne ulaştı. Çocuklar tarafından ters çevrilmiş bir otomobil sandı. Cismin yanında da beyazlara bürünmüş insanımsı yaratıklar dikkatini çekti. Zamora sonrada verdiği ifadede numaralı güneş gözlüğü taktığını bulunduğu mesafeden tam manası ile seçemediğini yalnızca tahminen 1-2 m boyunda olduklarını, hatta içlerinden birinin de kendisini fark eder etmez yerinde zıpladığını anlattı.

Yabancıların, kim olursa olsun, belki yardıma ihtiyaçları olabilir, diye arabayı üzerlerine sürmeye başladı. Uzaktan manzara şaşırtıcıydı. Karşısında ayaklar üzerinde dikey duran oval bir cisim vardı. Merkezi telsizle arayarak, muhtemel bir kaza yerinde bulunduğunu ve yoluna yaya devam edeceğini bildirdi.

Arabadan çıkar çıkmaz, iki saniye aralıklı üç gürleme sesi duydu. Cisme yaklaştıkça gürleme sesinin de artmakta olduğunu farketti. İnsanımsı yaratıklar ortalıkta yoktu. Aniden tozu dumana katarak yerden yükselen turuncu renkli bir alev topu gördü. Arabasına doğru kaçmaya çalışırken arkasına bakmayı da ihmal etmiyordu. Oval cismin yatay duruma geçip havalandığını fark etti. Kendisini çalılıklar arasına zor atmıştı ki gürlemenin kesildiğini ve cismin yerden 5 m.kadar yükseldiğini gördü. Merkezi telsizle haberdar ederken de cismin ilerdeki dağın yamacından süzülerek yok oluşunu şaşkın şaşkın izliyordu.
Zamora, cismin üzerinde 15 cm. uzunluğunda garip bir işaret gördü. Komiser gelene kadar not defterine gördüğü şekli çizmeye koyuldu.

Komiser Sam Chavez az sonra olay yerine vardı. Eğer gelirken yanlış bir dönemece sapmamış olsaydı. Cismi o da görebilecekti.
-Ne oldu Lonneie? sanki şeytan görmüş gibi bir halin var? dedi.
-Belki de gördüm dedi Zamora.

Zamora, komisere cismin havalandığı yerde halen yanan çalılıkları gösterdi. Olay yerine vardıklarında toprağı 5 cm kadar içeriye çökertmiş 4 adet aayk izine rastladılar. Bu izleri uçan dairelerin yaptığını tahmin ettiler.
Daha sonra olay yerinde inceleme yapan Mühendis W.T.Powers .ilginç bilgiler verdi.Her izi bir ton ağılığında bir cismin bırakabileceği ölçümlerden de dört ayağın çaprazlama kesişmesinin 90 derece olduğunu,her kenarın orta noktasının ise bir çemberin çevresinde yattığını söyledi.Bay Powers yerdeki yanık izinin ise dört ayağın çaprazlama merkez noktasına tekabül ettiğini bunuda Zamoranın görmüş olduğu  turumcumsu ışığı doğruladığını vurguladı.Cimin yakınında ise insanımsı yaratıklara ait olduğu sanılan yuvarlak ayak izlerine de rastlanıldı.

Scorro olayı basında ve dünya da büyük yankılar uyandırdı.

Yorumlar

Belgeseller

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamza baba’nın türbesi

Emir Sultan

İnanılmaz casus Eli Cohen