Merihten Gelenler

 Merihten Gelenler


24 Nisan 1964 günü, saat sabah 10.00 civarıydı. Newark Valley ,Tioga County’den çiftçi Gary wilcox ,çiftlik evinin doğusunda kalan bir tarla yı gübreliyordu. Açık ve güneşli, bir gündü.Yer de kuruydu.Tarla bir tepeye doğru yükseliyordu.Tepede ,ağaçların yarı gizlediği  tarafa atılmış ,eski bir buzdolabı vardı.


Gary, birden parıldayan bir ışık gördü. İlkönce ışığın buzdolabından geldiğini sandı. Ama parıldayan nesnenin kendisiyle buzdolabı arasında olduğunu fark etti. Merakı iyice arttı. Arkada gübreleyici olduğu halde traktörü sürdü. Tepenin doruğuna kadar yaklaştı. Acayip bir cisim gördü.


Bir uçağın kanatlarından düşmüş bir yakıt tankı gördüğünü düşündü. Traktörü durdurup indi. Bu cisme doğru yürüdü. Cismin yere bağlantısı olmadığını, o an anladı. Yere çok yakındı, fakat uçuyor olmalıydı.


Yakınına gittiğinde, boyunun bir arabadan büyük ve yumurtaya benzeyen bir biçimi olduğunu, ek yerlerinin olmadığını fark etti.(Gary, sonradan cismin 6 metre uzunluğunun da ,1,2 metre yüksekliğinde ve 4,5 metre genişliğinde olduğunu tahmin etmiştir.) Cismi yumrukladı. Tekmeledi. Sanki metalden yapılmış bir çadır beziydi.Ne çok sert ,nede yumuşaktı!.


Konuşuyorlar


Çiftçi durumu ilkönce bir numara sandı. O çevrede bir film çevriliyor olabileceğini üşündü. niyeti olayı seyretmekti.Fakat birden şaşırdı..Çünkü yaratıklardan b iri ona seslendi.”Korkma! Daha önce de insanlarla konuştuk.”


Duyduğu ses tarif edilebilecek gibi değildi. Yaratığın dediklerini anlamıştı. Ama onun konuşurken hangi dili kullandığını söyleyemiyordu.


Görünüşleri belirsiz


Gary’nin dediğine göre, küçük adamlar arka arkaya duruyorlardı. Üstlerindeki metale benzeyen beyaz giysilerin cepleri ve dikiş yerleri yoktu. Vücutlarının özelliği de belli olmuyordu.


Kolları, bacakları olmasına rağmen elleri ve ayakları görünmüyordu. Kollarını kaldırdıklarında, dirseğe denk gelen yerlerde buruşukluklar görülüyordu. Yüzleri saçları, gözleri, ağız ve burunları yoktu. Onunla konuşan ses sanki ikisinden birden gelir gibiydi.


Gary onlarla gitmek istiyor


Konuşmaları sürdü.”sizin Merih adıyla bildiğiniz gezegenden geliyoruz” dediler. Gary ‘e ne iş yaptığını sordular. O da anlatınca, gübreyle ilgilendiler. Suni gübreden söz edince büyük ilgi gösterdiler. Gary onlara bir çuval verebileceğini söyledi.


Gary e bu yarıkürede dolaştıklarını söylediler Gary onlarla gelebileceğini söyleyince Dünyaya yalnızca 2 yılda bir kez gelebildiklerini söylediler. İnsanların uzaya gönderilmemeleri gerektiğini düşünüyorlardı. İnsanımsılar şöyle bir kehanette de bulundular. Onlara göre Amerikalı uzay adamı John Gleen ve Virgil Grissom, iki Rus kozmonotuyla birlikte bir yıl içinde uzayda öleceklerdi.


Gidiyorlar


Dünyaya yönelik ilgilerinin cansız maddeler den dolayı olduğunu açıkladılar. Merih’in kayalık yapısı nedeniyle bu maddeler hakkında bilgi topluyorlardı. Kentlerin yakınından uçamıyorlardı. Çünkü hava kirlenmesi ve pis kokular gemilerinin uçuşunu engelliyordu.


Gary Wilcox ,onların kendisine zarar vermek niyetinde olmadıklarını anladı.görünürde silahları da yoktu.Sesleri hep aynı tondaydı.En çok ta onlar konuştu Sonra,bu karşılaşmadan kimseye söz etmemesini Gary’e söylediler .İki insanımsı ,araçlarının altına döndüler .İçeri girerek kayboldular .Araç , boşta çalışan araba gibi bir ses çıkardı.Duman gürültü,patlama olmadan kuzeye doğru yavaşça uçtu.


Eve dönen çiftçi, telefonla annesini arayıp olanları anlattı. Öğleden sonra 16.30 da bir çuval suni gübreyle tekrar tepeye tırmandı. Bunu cismin inmiş olduğu yerin yakınına bıraktı. Ertesi sabah, çuvaluın orada olmadığını gördü.


Soruşturma açılıyor.


Olayın haberi yayılıp bir komşunun kulağına gitti. Priscilla Baldwn adındaki bu kadın, Gary ile görüşüp yerel gazeteyi haberdar etti. Tioga County şerifine olayı anlattı.1 mayıs 1964 te polis soruşturması başlatıldı. Gary, 1964 te polis soruşturması başlatıldı. Gary şerif Paul J.Taylor ve memur George Williams a ifade verdi.


1968 de ünlü psikiyatrist Berthold Eric Schwarz geldi. Olayın derinlemesine araştırmasına girişti. Tanığın psikiyatrik incelemesini yaptı. Ayrıca, tanığın ailesi, arkadaşları ve komşularından birçok kişiyle görüştü.

İnceleme ve görüşmelerden çıka sonuç, Gary Wilcox’un normal bir olduğuydu. Ruhsal rahatsızlıkları olmayan inanılır biriydi. Anlattıları karışık olmasına rağmen gerçekti.


İleri sürülen kehanetler ise değişik olarak gerçekleşti.27 Ocak 1967 de Amerikalı uzay adamları Virgil gr,ssom ,Ed White ve Roger Chsffee birlikte bir yangında öldüler.Yangın Cape Kennedy ‘de denenen bir apollo gemisinde çıkmıştı.Sonra Rus kozmonot Vladimir Komarov ,kapsülünün paraşütü atmosfere girerken açılmadığı için 23 Nisan 1967 de öldü.Gary wilcox’un karşılaşmasında sonra hemen hemen üç yıl geçmiş bulunuyordu


Bilinmeyen cilt 2




Yorumlar

Belgeseller

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamza baba’nın türbesi

Emir Sultan

İnanılmaz casus Eli Cohen