Canlı kardan Adam

 Canlı kardan Adam



Her gün duasını yapan peder Bouldrealt  1875 yılı Noel sabahı duasını hızlıca yaparak balığa çıktı. 


Bir an önce işini yapmalıydı yoksa fırtınaya yakalanmak an meselesi olurdu. Çünkü bir süre sonra St. Lawrence körfezinde fırtına patlayacak ve işi çok daha zor olacaktı. Dört gün sonra fırtına dindi bir grup çocuk yapacakları kızak için gereken tahtaları toplamaya sahile indiler. Kısa zamanda da ihtiyaçları olan tahtaları buldular. Kereste yüklü bir gemi batmıştı. Bu gemiden gereken tahtaları alarak yola koyuldular.


En önde yürüyen çocuk birden korkunç bir çığlık attı. Olduğu yerde dondu kaldı. Nefesi kesilmiş korkudan kaskatı olmuştu. Karşılarında kendilerine doğru yürüyen kocaman beyaz bir dev vardı. Bu bir kardan adamdı. Bir sarhoş gibi; bir sağa bir sola yalpalayarak yürüyen devin korkusu yüzünden çocuklar ellerindeki tahtaları atarak kaçışmaya başladılar.

Ertesi sabah güneşin ilk ışınları ile birlikte bir grup balıkçı ağlarını alarak sahile indiler. Bereketli bir avdan sonra eve dönerken karşılarında yine yürüyen bir kardan adam vardı. Herkes korkudan bir tarafa kaçıştı ardından doğru peder Bouldrealt’ın evine vardılar. Gördüklerini anlattılar.


Peder yarın sabah aramaya çıkarız silahlarınızı alın hazırlıklı olun sözüyle ertesi sabah insanlar aradıkları kardan adamı bulmak üzere yola çıktılar bir süre gittikten sonra onu bir kayanın dibinde yatarken buldular. Başta peder Bouldrealt olmak üzere korka korka yanına vardılar. Peder yavaşça elini dokundurdu kardan adam ağır hareketlerle kıpırdadı. Herkes bir tarafa kaçıştı. Fakat onun brişey yapmaya niyeti yoktu. Sadece peder peder diye mırıldandı peder “Tanrım konuşan bir kardan adam bu” diye mırıldandı.


Kardan adamı alıp kasabaya götürdüler. Pederin evine götürdüler evin sıcaklığı ile üzerindeki kar erimeye başlamasıyla ortaya normal bir insan vücudu çıktı. Adam bir süre sonra yarı koma durumundan çıkarak kendine geldi.


Kendine gelince konuşmaya başladı. Adı Auguste Le Boudais idi. Qebec ile Liverpool arasında sefer yapan Calcutta adlı gemide çalışıyormuş. Kereste yüklü olan gemi birkaç gün önce fırtınada batınca kendisi yüzerek zar zor karaya çıkmış. Sadece kendisi kurtulmuş. Çıktığı yerde donarak karlarla örtülmüş vücudu.


Canlı kardan adam daha sonra Grindstone Adası na yerleşerek adanın önde gelen kişilerinden olmuş.





Yorumlar

Belgeseller

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamza baba’nın türbesi

Emir Sultan

İnanılmaz casus Eli Cohen