Kendiliğinden yanan insanlar


Kontes Cornella Bandi 62 yaşında bir İtalyan soylusuydu. Verona’daki evinde sakin bir hayat yaşıyordu.

4 Nisan 1731 günü akşam yemeğinden sonra yatağına yattı. Hizmetçisiyle bir süre sohbet ettikten sonra uykuya daldı. Ertesi sabah kontesi uyandırmak için odasına giren hizmetçi korkunç bir manzarayla karşılaştı. Yatak odası yoğun bir dumanla kaplıydı. Duman kolay kolay dağılmıyordu. Pencere pervazından aşağıya yağlı sarımtırak bir sıvı damlıyordu.

Her yer is ve kurum içindeydi. Havada uçuşan küller heryere yapışıyordu. Ağır bir koku yandaki odalara bile sinmişti. Yatakta herhangi bir yanık izi yoktu. Yatak örtüsü açılmış ve kontes yataktan çıkmıştı.

Kontes yataktan 1,5 metre ötede kül ve kömür haline gelmiş vaziyette yığılmış duruyordu. Üzerindeki çoraplarda dâhil bacaklarına bir şey olmamıştı. Başı bacaklarının arasında yerde duruyordu. Beyni sırtının büyük bir bölümü ve çenesi tamamen yanarak kül olmuştu. Üç parmağı kömürleşmişti. Vücudunun yanan bölümlerinden geriye bir avuç kül kalmıştı.

Veronalı din adamı Bianchini kontesin ölümünü en ince ayrıntısına kadar rapor ettiği halde, yetkililer bir açıklama yapmadılar. Sonradan bu ölüm, kendiliğinden yanma olayları arasında bilinen ilk örneklerden biri olarak kabul edildi.

 Bir örnek te Fransadan. Jean Millet adlı bir hancı güzel bir hizmetçi kızla düşüp kalkıyordu. Bir sabah hancının çirkin karısını yanmış bir halde bulununca olay bir cinayet olarak yorumlandı. Kadının cesedi evdeki ocağın çok yakınında ve yerde duruyordu.

Vücudunun büyük bir bölümü yanmıştı. Ancak başının bir kısmı gövdesinin ve iç organlarının bir kısmı kalmıştı. Cesedin bulunduğu döşemenin 45 cm genişliğindeki bir bölümü de yanmıştı. Ama çok yakınındaki un torbasında hiçbir yanma belirtisi yoktu. Olay o sırada handa kalan asistan Doktor Le Cat tarafından incelendi. Doktor bunun alelade bir yanma olayı olmadığını belirtti. Fakat mahkeme doktoru ciddiye almadı Kadının çok içki içiyor olmasına büyük önem verdi. Sonunda olayı ayyaş bir kadının Tanrının gazabıyla yanması olarak açıkladı….






Yorumlar

Belgeseller

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamza baba’nın türbesi

Emir Sultan

İnanılmaz casus Eli Cohen